Skip to content

ورق فولادی یا ورق کربن استیل از مهمترین و پرکاربردترین  مقاطع فلزی در حوزه ساخت و ساز و صنایع مختلف محسوب می شود. امروزه از انواع ورق فولادی در صنعت ساختمان، خودروسازی، لوازم خانگی و صنایعی نظیر نفت و گاز استفاده می شود. همین ویژگی یعنی گستردگی دامنه کاربرد، باعث شده تا مهندسان و خریداران بسیاری به دنبال ورق فولادی قیمت مناسب باشند.

ورق فولادی یا ورق کربن استیل چیست؟

ورق فولادی از محصولات و فرآورده های مهم و پراستفاده صنعت فولاد است. نامگذاری ورق به دلیل کوچک بودن ضخامت مقطع در مقایسه با اندازه طول و عرض آن است. این ویژگی باعث شده تا ورق فلزی به راحتی قابلیت خمکاری و شکل دهی داشته و از انعطاف پذیری فوق‌العاده ای برخوردار باشند. همین مزیت، ورق فولادی را به گزینه ای جذاب و پرکاربرد برای ساخت انواع تجهیزات و ابزارآلات تبدیل کرده است.

روش ساخت ورق فولادی

شمش و اسلب های فولادی از پایه های اصلی برای ساخت و تولید انواع مقطع فولادی به شمار می رود. به زبان ساده، شمش و اسلب به عنوان محصولات نیمه ساخته فولادی، حکم گِل کوزه گری را دارند! به کمک آن ها و با حرارت دهی و قالب بندی خاص می توان انواع پروفیل را تولید و به بازار عرضه کرد. ورق فولادی نیز یکی از آن هاست.

برای ساخت ورق آهنی، ابتدا شمش ها یا اسلب های فولادی تحت فرآیندهای خاصی آماده فرم دهی می شوند. حرارت دادن یکی از روش های معمول برای این کار است. سپس غلتک های خاصی با عبور از شمش های آماده، ورق های فولادی را در ضخامت مشخص تولید می کنند.

ورق فولادی نورد گرم

در روش نورد گرم یا Hot Rolling، دمای فرآیند فرم دهی شمش های فولادی و ساخت ورق بسیار بالاست. این دمای زیاد سبب می شود تا شمش و اسلب حالتی نرم و شکل پذیر به خود بگیرد. عبور غلتک های مخصوص با انجام رولینگ، ورق های آهنی را در ابعاد و ضخامت موردنظر تولید می کند. استحکام بالای ورق ها و ظاهر نسبتاً مات و تیره رنگ از ویژگی های بارز این نوع ورق هاست.

ورق فولادی نورد سرد

در نورد سرد ورق یا Cold Rolling بر خلاف روش قبل، دمای فرآیند ساخت ورق پایین است. طبیعتاً دمای کم، کار فرم دهی و تولید پروفیل را با سختی های خاصی همراه می سازد. اما از طرفی دیگر مزایای خوبی برای ورق فولادی به ارمغان می آورد. مزایای ارزشمندی مثل دقت ابعادی بالاتر و افزایش کییفت سطح ورق.

دو استاندارد رایج ورق فولادی

استاندارد ساخت ورق های فولادی نیز تنوع و گستردگی زیادی دارد. استاندارد ST37 یکی از نمونه های بارز است که به ورق های ساخته با این استاندارد، ورق ساختمانی می گویند. استاندارد ST52 که فاکتورهای بالاتری در مقاومت و استحکام دارد، از دیگر استانداردهای ساخت ورق فولادی است. به دلیل این استحکام بالا، به ورق های ST52، ورق صنعتی می گویند.

انواع ورق فولادی

به دلیل کاربرد بالا و هدفمندتر کردن استفاده، ورق های فولادی در انواع مختلفی تولید و طبقه بندی می شوند. از مهمترین آن ها عبارتند از:

ورق سیاه (ورق گرم)

ورق سیاه یا همان ورق فولادی تولید شده به روش نورد گرم، یکی از پرکاربردترین انواع ورق فولادی است. ظاهر تیره و مات به دلیل حرارت و گرمای زیاد فرآیند تولید در کنار استحکام زیاد از مزایای ورق سیاه است. این نوع ورق فولادی در انواع مختلفی از قبیل ورق سیاه st37، ورق st52 و ورق a283 تولید می شود.

ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه با پوشش فلز روی (Zn) مقاومت بالایی در برابر شرایط خوردگی و زنگ زدگی دارد. این مزیت ویژه سبب استفاده فراوان این نوع ورق فولادی در ساختمان سازی و صنایع مختلف شده است.

ورق روغنی

ورق های روغنی با ظاهر زیبا و صاف خود، کاربرد فراوانی در ساخت لوازم خانگی و اداری دارد. شکل پذیری و کار با این نوع ورق های فولادی آسان است.

ورق قلع اندود

مشابه با ورق گالوانیزه، پوشش و اندود فلز قلع، خواص ضد زنگ زدگی به ورق فولادی می دهد. ورق قلع اندود برای ساخت کنسروها، باتری، کپسول و انواع قوطی فلزی کاربرد دارد.

ورق آتشخوار

برخی از ورق های فولادی از جمله ورق a516 مقاومت بسیار زیادی در برابر حرارت و دمای زیاد دارند. از این رو به آن ها ورق آتشخوار گفته می شود. این نوع ورق های فولادی برای شرایط در معرض دمای بالا (حدود 500 درجه سانتی گراد و بالاتر) کاربرد دارند.

ورق آجدار

برخی از ورق های فولادی دارای برجستگی هایی در سطح خود هستند. این برآمدگی و آجدار بودن باعث ایجاد اصطکاک و حرکت بهتر افراد و تجهیزات می شود. سطوح شیبدار، آسانسور و راه پله از کاربردهای رایج ورق فولادی آجدار است.

ورق اسیدشویی

شستن ورق سیاه با اسید سبب ارتقای برخی ویژگی های ظاهری ورق فولادی می شود. ورق اسیدشویی، زیبایی خاصی داشته و ناخالصی به مراتب کمتری نسبت به سایر ورق های فولادی دارند. صنایع خودروسازی، کشتی سازی و انواع لوله های نفت و گاز از مهمترین کاربردهای ورق اسید شویی است.

ورق رنگی

ورق فولادی ممکن است به دلایل مختلف از جمله کاربردهای تزئینی رنگ زده شود. ورق رنگی علاوه بر زیبایی به دلیل پوشش گالوانیزاسیون، مقاومت خوبی در برابر رطوبت و خوردگی دارند. ساخت شیروانی و انواع سقف های موجدار از مهمترین کاربردهای این نوع ورق فولادی است.

شما در این مطلب علاوه بر امکان استفاده از توضیحات بیان شده، امکان دریافت آخرین قیمت ورق فولادی را دارید. از قیمت انواع ورق گالوانیزه، ورق سیاه و روغنی گرفته تا قیمت ورق آهن کیلویی و آلیاژی. برای این کار کافی است با کارشناسان آلور فولاد تماس گرفته و از قیمت لحظه ای ورق فولادی مطلع شوید.

تفاوت ورق فولادی رول با ورق شیت

ورق های فولادی معمولاً به صورت رول و یا فابریک (شیت) به بازار عرضه می شوند. ورق شیت یا فابریک در کارخانه تولید کننده و در اندازه های مشخص برش می خورند. همان ابعاد و اندازه تولیدی به دست مشتری می رسد.
ورق رول یا لوله شده، طول بیشتری داشته و ورق های با عرض و ضخامت مشخص را رول می کنند. این کار جابجایی و حمل ورق های فولادی را آسان تر می کند. ضخامت ورق آهن رول معمولاً تا 15 میلی متر است. در حالی که ورق آهن شیت با ضخامت بیش از 15 میلی متر تولید می‌شود.

قیمت ورق فولادی

نمودار و جدول قیمت ورق فولادی نشان دهنده نوسانات و تغییرات قیمتی مختلفی است. چراکه قیمت ورق فولادی به واسطه عوامل مختلفی تعیین می‌شود. یکی از مهم‌ترین آن‌ها، کیفیت مواد اولیه برای تولید است. عوامل دیگری مانند نرخ ارز و دلار، قیمت فلزات، هزینه دستگاه‌های تولیدی و تحریم‌های کشور نیز می‌تواند بر قیمت ورق آهن تأثیرگذار باشد.

قیمت ورق آهن بنا به دلایل مختلف اجتماعی و سیاسی ممکن است روز به روز و حتی لحظه‌ای تغییر کند. بنابراین در هنگام خرید ورق فولادی بهتر است از قیمت‌ روز ورق و پیش‌آمدهای مؤثر بر آن مطلع شوید. کارشناسان ما در آلور فولاد آماده اند تا پاسخگوی تمامی پرسش ها، ابهامات و استعلام قیمت روز ورق فولادی باشند.

قیمت ورق آهن کیلویی

در برخی موارد قیمت ورق آهن به ازای هر کیلوگرم محاسبه و اعلام می شود. در این خصوص ابعاد و به ویژه ضخامت ورق بسیار تعیین کننده است. طبیعتاً خرید رول یا شیت‌های نازک تر، هزینه کمتری برای شما خواهد داشت.

شما می‌توانید وزن تمام اندازه‌های ورق آهن را در سایت آلور فولاد محاسبه کنید. همچنین مشتریان گرامی آلور فولاد می‌توانند از خدمات مختلفی برای ورق آهن استفاده کنند. از جمله برش، خم کاری، گالوانیزاسیون و … که البته این خدمات می‌تواند بر قیمت هر کیلوگرم ورق تأثیرگذار باشد.

کارخانه‌های تولید کننده ورق فولادی در ایران

باتوجه به رشد صنایع در ایران، امروزه تعداد زیادی از کارخانه های صنعتی در زمینه تولید ورق فولادی فعالیت دارند. ورق آهن فولاد مبارکه اصفهان، کارخانه گیلان و ورق اکسین اهواز از محصولات باکیفیت و پرفروش بازار هستند. از دیگر کارخانه های معتبر می توان به شرکت صنایع هفت الماس، فولاد امیرکبیر کاشان، فولاد غرب آسیا، فولاد کاویان اهواز و شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری اشاره کرد.

روش های خرید ورق فولادی از آلور فولاد

آلور فولاد برای راحتی و دسترسی هرچه بهتر مشتریان گرامی، روش های مختلفی برای خرید ورق آهنی درنظر گرفته است. از جمله خرید حضوری، خرید آنلاین، سفارش تلفنی و یا ارتباط از طریق شبکه های اجتماعی.
ثبت سفارش و خرید حضوری ورق آهن از طریق دفاتر آلور فولاد در تهران امکان‌پذیر است. خرید ورق آهن فقط با آخرین قیمت‌های روز ورق فولادی انجام می‌شود. بنابراین قبل از هرگونه واریز و پرداخت، تأییدیه تیم کارشناس را دریافت کنید.
برای خرید آنلاین ورق از آلور فولاد، شما می‌توانید از طریق سایت و یا ارتباط تلفنی استفاده کنید. آلور فولاد یک شرکت بازرگانی معتبر در زمینه تهیه و فروش محصولات فولادی از جمله ورق فولادی است.

شما عزیزان می‌توانید با تماس تلفنی با کارشناسان، انواع ورق فولادی را با قیمت به‌روز و در کمترین زمان ممکن تهیه کنید. کارشناسان مجرب آلور فولاد، شما را در هر مرحله از خرید همراهی می‌کنند. همچنین با برقراری ارتباط و کسب اطلاعات لازم، محصول مورد نیازتان را در سریع ترین زمان به دست شما می‌رسانند.